Welkom    > Tuinontwerp

Tuinontwerp

Bij het maken van het ontwerp is het belangrijk dat er wordt gelet op de situatie van de tuineigenaar. We zijn allemaal gewild of ongewild met tuinieren bezig. Met andere woorden, de een kan er nooit genoeg van krijgen, het maakt niet uit wat er allemaal gebeuren moet, hoe meer hoe liever. De ander is alles te veel. Hoe arbeidsvriendelijker hoe liever. Een derde categorie is de tuineigenaar met kinderen. De tuin is hier meestal het speelterrein voor de kids.

 

Natuurlijk zijn allerlei combinaties van deze drie situaties mogelijk. Ik voeg al deze wensen zoveel mogelijk samen.

 

Alle stijlen zijn in principe mogelijk. Van een weelderige romantische tuin tot een strakke moderne tuin die eenvoud uitstraalt. Het belangrijkste is dat de stijl waar we uiteindelijk voor kiezen het best bij jou aansluit.

 

Plan van aanpak

Mijn werkwijze is als volgt.

 

Je maakt een afspraak en ik kom bij je langs. Ik bekijk de situatie, maak eventueel wat foto’s die het voor mij achteraf gemakkelijker maken om de situatie nogmaals voor de geest te halen. We bespreken jouw wensen en eisen. Om het eerste gesprek sneller te laten verlopen vraag ik je om vooraf de inventarisatielijst in te vullen. Tevens geef ik je dan de prijs van het ontwerp door. Dit eerste gesprek is gratis.

Indien je hiermee akkoord gaat ga ik daarna meteen voor jou aan de slag.

Eerst wordt er een schetsontwerp gemaakt. Hierin worden je wensen zoveel mogelijk verwerkt. Met dit schetsontwerp kom ik bij je langs. Hierin kun je eventueel nog aangeven wat je toch graag anders had gezien. Vervolgens maak ik het definitieve ontwerp en het beplantingsplan. Dit wordt normaal gesproken op een schaal van 1 : 50 uitgewerkt. (Indien je tuin erg groot is kan het zijn dat schaal 1 : 100 wordt gebruikt.) Bij het beplantingsplan ontvang je een beplantingslijst die met codes verwijst naar de plantvakken in het beplantingsplan. De aantallen en maatvoering staan vermeld. Tevens ontvang je een beschrijving van het plantmateriaal met hun verzorging. En als laatste, maar wel heel belangrijk een onderhoudsplan voor de eerste vijf jaren. Het ontwerp en het beplantingsplan worden gelamineerd zodat er gemakkelijk buiten mee gewerkt kan worden.

Het definitieve ontwerp wordt ook persoonlijk bij je langs gebracht. De betaling dient contant bij aflevering te geschieden.

 

Mochten er na de aflevering of tijdens de aanleg nog vragen of problemen zijn dan kun je hiervoor natuurlijk altijd contact met me opnemen.

 

Veel mensen besluiten om hun tuin zelf aan te leggen. Dit is in veel gevallen heel goed mogelijk en bespaart heel veel geld, en is met mijn ontwerp ook heel goed mogelijk. Besluit je toch om het werk aan een hovenier over te laten dan kan ik je helpen met het vinden van het juiste bedrijf.

 

 

Tuinfotografie

Submenu